Προσθήκη ΑρχικήςΠροσθήκη ΤρέχουσαςΚάντο Αρχική
Back to Top
Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 63
Σάββατο, 26 Νοέμβριος 2011 12:09

Κιρσοί & Ευρυαγγείες


Κιρσοί & Ευρυαγγείες

Οι κιρσοί είναι οι διογκωμένες φλέβες που συνήθως έχουν βυσσινί, σκούρο μπλε ή μωβ χρώμα και βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Όλες οι φλέβες θα μπορούσαν να πάρουν αυτή τη μορφή, όμως πιο ευπαθείς είναι οι φλέβες των κάτω άκρων (αστράγαλος, πίσω και έσω επιφάνεια ποδιού).


Βιταμίνη D

Κάπνισμα - Υγεία - Εξωτερική εμφάνιση

Καπνίζετε; Συγχαρητήρια!!! Κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να είστε λιγότερο υγιείς, να δείχνετε λιγότερο νέοι και περισσότερο άσχημοι!!! Συνεχίστε έτσι!!!

Σε πολλούς από εσάς δε θα αρέσει καθόλου το παραπάνω σχόλιο… δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα! Έχει διαπιστωθεί ότι ένας στους δύο καπνιστές θα καταλήξει λόγω της κακής του συνήθεια και μάλιστα oι μισοί από αυτούς τους θανάτους θα προκύψουν στη μέση ηλικία!

Τρίτη, 06 Ιούλιος 2010 09:12

Ηλιακό Εγκαυμα

Τι είναι το ηλιακό έγκαυμα;

Είναι η ερυθρότητα που προκαλείται στο δέρμα μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή υπέριώδους ακτινοβολίας. Τα σημάδια του ηλιακού εγκαύματος μπορεί να μην είναι εμφανή τις πρώτες ώρες μετά την έκθεση. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν και 24 ώρες μετά.

Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2010 07:40

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Το ΣΠΩ είναι η πιο κοινή ορμονική διαταραχή σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Μπορεί να εμφανιστεί στην εφηβεία ή αργότερα επηρεάζοντας τον κύκλο, τη γονιμότητα, τα επίπεδα ορμονών, τα αγγεία, ακόμα και την εμφάνιση

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2010 16:06

Τριχόπτωση

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που παρατηρείται το ίδιο συχνά σε άνδρες και γυναίκες. Το τριχωτό της κεφαλής αποτελείται από 100000 τρίχες από τις οποίες καθημερινά χάνουμε περίπου 100. Αν ο αριθμός των τριχών που πέφτουν αυξηθεί πολύ, τότε πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό. Περίπου το 30% του πληθυσμού εμφανίζει τριχόπτωση στην ηλικία των 30 ετών, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει το 50% στην ηλικία των 50. Η τριχόπτωση δεν αφορά μόνο το ανθρώπινο είδος αλλα και το ζωικό βασίλειο με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του χιμπατζή.

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010 08:05

Νεφρολιθίαση

Νεφρολιθίαση - Πέτρες στα νεφρά

Οι πέτρες στα νεφρά είναι μικρές συμπαγείς , στέρεες μάζες που δημιουργούνται στο εσωτερικό των νεφρών από χημικά απόβλητα των ούρων. Συνήθως έχουν μέγεθος κόκκου άμμου και δεν γίνονται αντιληπτές, ενώ άλλες φορές είναι τόσο μεγάλες που προκαλούν ιδιαίτερα έντονους πόνους.

Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2009 16:26

Επιληψία

Phargas

Επιληψία

Επιληψία είναι μια νευρολογική διαταραχή που εκφράζεται με επαναλαμβανόμενους σπασμούς (επιληπτικό επεισόδιο). Κατά τη διάρκεια του επιληπτικού επεισοδίου, εκτός από την κινητική λειτουργία, επηρεάζονται επίσης η αισθητήρια και η πνευματική.

Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 10:19

Κολπίτιδες

Phargas

Kολπίτιδες

Ο όρος κολπίτιδες χαρακτηρίζει μια ομάδα φλεγμονωδών παθήσεων του κόλπου , οι οποίες προκαλούν μη φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις και χαρακτηριστική οσμή στην περιοχή και συνοδεύονται από ερεθισμό και φαγούρα.

Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 17:03

Κονδυλώματα

Phargas

Κονδυλώματα

Ο όρος κονδυλώματα χαρακτηρίζει τις επιδερμικές καλοήθεις υπερπλασίες που εντοπίζονται στη γεννητική περιοχή ( κατά κύριο λόγο) και προκαλούνται μετά από λοίμωξη από τον ιό Human Papilloma Virus (HPV).

Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009 16:04

Ουρικό Οξύ

Phargas

Ουρικό Οξύ

Το ουρικό οξύ είναι ένα χημικό μόριο που παράγεται στον οργανισμό όταν καταστρέφονται οι πουρίνες (δομικά συστατικά του γενετικού υλικού όλων των κυττάρων). Οι πουρίνες εντοπίζονται σε φαγητά και ποτά όπως το συκώτι ,τις αντζούγιες , το κρασί, τη μπύρα και πολλά άλλα.

Σελίδα 1 από 2


Εγγραφη στο newsletter


Όνομα:

Email:

Ξερεις οτι

Νέα αρθρα

Δημοφιλη αρθρα

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ